Kdo je brdavs?

Apple Mac Pro SSKJ pravi

Brdavs -a m (ȃ) ekspr. velik, zelo močen človek: takle brdavs jih bo že ukrotil


No, pa naj med prvimi zapisi povem nekaj besed o sebi in podjetju. Moje ime je Uroš in sem lastnik ter ustanovitelj podjetja Brdavs, ki bo kmalu praznovalo že prvo obletnico. Kot vsak računalniški zanesenjak, sem najprej pridobival izkušnje kar doma, kjer sem raziskoval skrivnosti Linux operacijskega sistema (takrat še na distribuciji Slackware). Kot študent sem znanje prenašal še po podjetjih in jih navduševal nad stabilnostjo Linuxa v vlogi strežniškega operacijskega sistema. Nato pa sem bil še nekaj časa zaposlen na računalniškem področju, dokler se nisem odločil iti na svoje. Zaenkrat mi za prestop ni žal, saj delam zase, na področju, ki me zanima. Verjetno se ravno zaradi tega razloga še vedno vsakega izziva lotim z veseljem in ne odporom.

Brdavs je majhno podjetje, saj sem zaenkrat še edini zaposleni v podjetju. Pri večjih projektih se je potrebno povezati še z nekaj stalnimi zunanjimi sodelavci, s katerimi pa imamo odlično sodelovanje. Trenutno obsega največji del dejavnosti administracija strežnikov.

Naj pripomnim še nekaj o moji izkušnji v povezavi z odprtjem podjetja. Najbolj važno za vse, ki nameravate ubrati to pot je, da si najprej nastavite pričakovanja dokaj nizko. Zadeve se namreč na začetku odvijajo zelo počasi. Tukaj ni obogatenja čez noč in če je denar pri vas na prvem mestu kot razlog za odprtje podjetja, je najboljše ostati varno zaposlen z rednim dohodkom.

Objavljeno 06.01.2008 v kategoriji Ostalo